Στα ετήσια τμήματα προγραμματισμού οι μαθητές μαθαίνουν την δεύτερη πιο σημαντική ξένη γλώσσα μετά τα αγγλικά. Αυτήν με την οποία επικοινωνούν με τον υπολογιστή.

Ανάλογα με το επίπεδό τους χρησιμοποιώντας τον ανάλογο κώδικα ( block, event or text based) φτιάχνουν τις δικές τους desktop & mobile εφαρμογές, στήνουν και ανεβάζουν τις προσωπικές τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζουν την λειτουργία διαφόρων “έξυπνων” συσκευών.

Code–Senior

 • Ηλικία 9-12 ετών
 • 1,5 ώρα/μάθημα
 • Scratch,Arcade MakeCode,MicroBit,Edison,Tynker, Game Engine,App Inventor, 3d printing, Arduino, IoT
 • 1ος χρόνος – Εισαγωγή σε block-based προγραμματισμό με Scratch

  Στη κατηγορία των Code – Senior τα παιδιά εισάγονται στην έννοια του προγραμματισμού, στηριζόμενοι σε block-based προγραμματισμό. Δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια σε διαφορετικές πλατφόρμες προγραμματισμού και έρχονται σε επαφή με διαφορετικά περιβάλλοντα προγραμματισμού, δημιουργώντας παιχνίδια κλιμακωτής δυσκολίας και μαθαίνοντας για επαναλήψεις, ελέγχους και μεταβλητές.

  2ος χρόνος – Εισαγωγή σε event-based προγραμματισμό & Internet of Things

  Συνεχίζοντας τον δεύτερο χρόνο οι μαθητές ασχολούνται με το επαγγελματικό 2d game design. Έχοντας περισσότερες επιλογές και γνώσεις δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια τα οποία δοκιμάζουν στις κινητές συσκευές τους (κινητά-tablet) πριν τα ανεβάσουν στο διαδίκτυο.

  Στην ενότητα του Internet of Things – IoT οι μαθητές εισάγονται στο προγραμματισμό κυκλωμάτων με την πλακέτα Arduino, δημιουργούν τη δική τους εφαρμογή για απομακρυσμένο έλεγχο του σπιτιού (άνοιγμα γκαραζόπορτας, ρύθμιση θερμοκρασίας με ανεμιστήρες κλπ.) και έρχονται σε επαφή με το 3D σχέδιο, σχεδιάζοντας και εκτυπώνοντας τρισδιάστατα το δικό τους σπίτι.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

  Code–Pro

  • Ηλικία 13+ ετών
  • 1,5 ώρα/μάθημα
  • Roblox Studio,Python
  • 1ος χρόνος – Εισαγωγή σε 3d game design & Python basics

   Στην κατηγορία των Code-Pro οι μαθητές ασχολούνται με το 3d game design χρησιμοποιώντας το engine του roblox studio. Δημιουργούν single & multiplayer παιχνίδια γράφοντας script κώδικα και “ανεβάζουν” δημόσια τις δημιουργίες τους.
   Συνεχίζουν την χρονιά τους μαθαίνοντας την σύνταξη και την βασική λειτουργία της γλώσσας python ώστε να αποκτήσουν ευχέρεια στο γράψιμο κώδικα με αυτήν.

   2ος χρόνος – Python GUI development

   Έχοντας μάθει την σύνταξη και τον τρόπο λειτουργίας της γλώσσας python, οι μαθητές δημιουργούν τις δικές τους desktop εφαρμογές. Δημιουργούν το δικό τους portfolio στο github το οποίο αποτελεί το προγραμματιστικό βιογραφικό τους.

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

   Code–Expert

   • Ηλικία 13+ ετών
   • 1,5 ώρα/μάθημα
   • Unity
   • C# – Unity – Game engine

    Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει το επίπεδο Code-Pro, συνεχίζουν με την εκμάθηση της προγραμματιστικής γλώσσας C#. Κάνοντας τον παραλληλισμό με την γλώσσα Python, πολύ γρήγορα μαθαίνουν την σύνταξη της και την αξιοποιούν στο game engine Unity. Έχοντας πλέον όλες τις δυνατότητες που έχει ένας game designer φτιάχνουν 2d-3d παιχνίδια για κινητές συσκευές, desktop και virtual reality kits.

   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ