Στα παιδικά τμήματα, τα IT Experts-IT Kids εφαρμόζουν την μέθοδο διδασκαλίας μέσα από θεματικές ενότητες-σενάρια (project based learning).

Οι μαθητές μέσα από μοναδικά σενάρια γίνονται διαφημιστές, δημοσιογράφοι, αρχιτέκτονες, χρηματιστές, συγγραφείς, παραγωγοί ταινιών, προγραμματιστές, συνθέτοντας τις γνώσεις που αποκτούν και κατανοώντας ακριβώς τις δυνατότητες του υπολογιστή.

Μ'αυτόν τον τρόπο ο υπολογιστής αξιοποιείται ως καθημερινό εργαλείο με ατελείωτες δυνατότητες κι όχι ως μία παιχνιδομηχανή.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ


Ενδεικτικές ενότητες:

drive

Drive

Σ'αυτό το project γινόμαστε οδηγοί και μαθαίνουμε τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό γνωρίζουμε τα μέσα μεταφοράς, ζωγραφίζουμε σήματα οδικής κυκλοφορίας και προσομοιώνουμε την οδήγηση στην πόλη.

Λογισμικό: KidPix Deluxe 3D, Microsoft Office PowerPoint, "Κυκλοφορώ με ασφάλεια"

Solar System

Σ'αυτό το project γνωρίζουμε το ηλιακό μας σύστημα, μαθαίνουμε τη σειρά και τα χαρακτηριστικά των πλανητών, βλέπουμε βίντεο για τον τρόπο που ζουν και εργάζονται οι αστροναύτες και κατανοούμε την κίνηση της γης και την περιφορά της γύρω από τον ήλιο. Αφού συλλέξουμε πληροφορίες και εικόνες από το διαδίκτυο, δημιουργούμε τη δική μας εγκυκλοπαίδεια για το ηλιακό μας σύστημα.

Λογισμικό: Microsoft Office Word, Google Chrome, Windows media player

Movie

Σ'αυτό το project πραγματοποιούμε ένα φανταστικό ταξίδι. Αποθηκεύοντας φωτογραφίες από πολλές διαφορετικές πηγές, τις επεξεργαζόμαστε βάζοντας τους εαυτούς μας μέσα στα τοπία, πραγματοποιώντας το ταξίδι μας. Τέλος προσθέτουμε ήχο, κίνηση και εφέ.

Λογισμικό: Microsoft Office PowerPoint, Google Street view, Google projects, Gimp - PicMonkey

Biz

Σ'αυτό το project γινόμαστε διευθυντές ενός εργοστασίου καραμελών. Κάνουμε έρευνα για να μάθουμε τις προτιμήσεις του κόσμου και καταχωρούμε τα αποτελέσματα φτιάχνοντας πίνακες και γραφήματα για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Τέλος φτιάχνουμε αναφορές για την επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων μας.

Λογισμικό: Microsoft Office Excel, Microsoft Office Word

Ezine

Σ'αυτό το project γινόμαστε συντάκτες του δικού μας περιοδικού για εφήβους. Ολοκληρώνοντας τα τρία σκέλη από τα οποία αποτελείται το περιοδικό μας, θα δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό σταυρόλεξο, με ερωτήσεις μέσα από το περιοδικό.

Λογισμικό: Microsoft Office Word, Hot Potatoes, Διαδίκτυο - Wiki, Microsoft Auto Collage

Adobe Photoshop

3DGoldTextΤο Photoshop είναι ένα κορυφαίο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας. Είναι κατάλληλο για γραφίστες, φωτογράφους αλλά και για μαθητές-φοιτητές, που έχουν την ανάγκη της επεξεργασίας φωτογραφιών.

Οι μαθητές μέσα από ειδικά σχεδιασμένη ύλη δημιουργούν τα δικά τους projects μαθαίνοντας παράλληλα τις λειτουργίες και τεχνικές της ψηφιακής επεξεργασίας.

Πιστοποίηση: Τo σεμινάριo Photoshop οδηγεί, μετά από εξετάσεις, στην πιστοποίηση Adobe Certified Associate.


Adobe After Effects

Το Adobe After Effects αποτελεί ένα εκρηκτικό πρόγραμμα δημιουργίας πανίσχυρων video animation και ειδικών ψηφιακών video εφέ το οποίο πρέπει να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας βιντεογράφος, μοντέρ ή video animator.

Οι μαθητές δημιουργούν τα δικά τους video προσθέτοντας κινηματογραφικά εφέ και τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο διαφημίζοντας μ'αυτόν τον τρόπο την δουλειά τους.

After Effects