Στην κατηγορία σεμιναρίων Techno Expert, διδάσκονται τα ακόλουθα:

icon-programming   icon-webdesign   icon-graphics

Programming

Ψευδογλώσσα - Python - JAVA - Arduino

codingΣτην συγκεκριμένη ενότητα οι μαθητές ασχολούνται με τον προγραμματισμό. Κάνουν την εισαγωγή τους γράφοντας ψευδογλώσσα κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο πολύτιμες γνώσεις για το μάθημα της πληροφορικής (ΑΕΠΠ)  που εξετάζεται στην 3η λυκείου.
Συνεχίζουν με Java, μια σύγχρονη αντικειμενοστραφής (object oriented) γλώσσα προγραμματισμού φτιάχνοντας τα πρώτα τους μαθηματικά προγράμματα.
Το 3ο μέρος μέρος του σεμιναρίου ολοκληρώνεται με την βοήθεια του μικροεπεξεργαστή Arduino που οι μαθητές καλούνται να προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας την γλώσσα Python.
Ενδεικτική ύλη σεμιναρίου:

  • Περιγραφή και αναπαράσταση αλγορίθμων
  • Δομές ακολουθίας
  • Δομές Επιλογής
  • Διαδικασίες πολλαπλών επιλογών
  • Εμφωλευμένες Διαδικασίες
  • Δομές Επανάληψης
  • Πίνακες (αναζήτηση + ταξινόμηση)

Web Design (Html - CSS - WordPress)

HTML - CSS

webdesignH HTML είναι το ακρωνύμιο των λέξεων HyperText Markup Language (γλώσσα μορφοποίηση υπερκειμένου) και είναι η βασική γλώσσα δόμησης σελίδων του World Wide Web (ή απλά ιστού: Web).
Στην ενότητα  αυτή οι μαθητές ασχολούνται με το Web design. Από το πρώτο κιόλας μάθημα και με την χρήση των ετικετών(tags) της HTML φτιάχνουν την δική τους ιστοσελίδα.

Η CSS (Cascading Style Sheets-Διαδοχικά Φύλλα Στυλ) χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της εμφάνισης ενός εγγράφου που γράφτηκε στην γλώσσα HTML, δηλαδή για τον έλεγχο της εμφάνισης μιας ιστοσελίδας. Μ' αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι μαθητές μορφοποιούν την ιστοσελίδα τους.


WordPress

Το WordPress είναι ένα απλό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ( CMS content management system ) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή οποιουδήποτε τύπου website.Πλέον έχει γίνει η πιο δημοφιλής και η καλύτερη πλατφόρμα για να σχεδιάσει κάποιος το site ή το blog του μιας και παραπάνω από το 50% των top 100 websites στον κόσμο τρέχουν σήμερα σε WordPress.
Οι μαθητές έχοντας ως εφόδιο τις γλώσσες HTML,CSS φτιάχνουν έναν ομαδικό ιστότοπο δικής τους θεματολογίας στον οποίο γίνονται αρθρογράφοι και ενημερώνουν καθημερινά. Ενδεικτικά οι μαθητές της σχολικής χρονιά 2016-17 δημιούργησαν το site ενημέρωσης  http://webbomb.gr/

 

Graphics (Photoshop - After Effects)

Adobe Photoshop

3DGoldTextΤο Photoshop είναι ένα κορυφαίο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας. Είναι κατάλληλο για γραφίστες, φωτογράφους αλλά και για μαθητές-φοιτητές, που έχουν την ανάγκη της επεξεργασίας φωτογραφιών.

Οι μαθητές μέσα από ειδικά σχεδιασμένη ύλη δημιουργούν τα δικά τους projects μαθαίνοντας παράλληλα τις λειτουργίες και τεχνικές της ψηφιακής επεξεργασίας.

Πιστοποίηση: Τo σεμινάριo Photoshop οδηγεί, μετά από εξετάσεις, στην πιστοποιήση Adobe Certified Associate.


After Effects

  

Adobe After Effects

Το Adobe After Effects αποτελεί ένα εκρηκτικό πρόγραμμα δημιουργίας πανίσχυρων video animation και ειδικών ψηφιακών video εφέ το οποίο πρέπει να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας βιντεογράφος, μοντέρ ή video animator.

Οι μαθητές δημιουργούν τα δικά τους video προσθέτοντας κινηματογραφικά εφέ και τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο διαφημίζοντας μ'αυτόν τον τρόπο την δουλειά τους.