Στην κατηγορία σεμιναρίων Κοινωνικής Δικτύωσης διδάσκονται τα ακόλουθα:

facebook-col  youtube-col  linked-col  skype-col  ebay-col twitter-col

Facebook

Το Facebook είναι το πιο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο και χρησιμοποιείται σήμερα από 850 εκατομμύρια  χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι χρήστες του Facebook έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται εικόνες, στιγμές, βίντεο, απόψεις και γενικά ότι διαβάζουν, βλέπουν ή σκέφτονται με ένα κοινωνικό κύκλο που οι ίδιοι χτίζουν.
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το Facebook είναι μόνο για προσωπική χρήση. Πέρα από το ότι το Facebook αποτελεί μία πλατφόρμα που βοηθάει τους χρήστες να έρχονται σε επαφή με τους φίλους, γνωστούς ή συγγενείς τους, το Facebook συνδέει τους χρήστες του Internet με τις επιχειρήσεις.

Youtube

Αν και όταν μιλάμε για κοινωνικά δίκτυα τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το Facebook και το Twitter, το YouTube είναι επίσης από τα μεγαλύτερα δίκτυα που ανεβάζει videoclips στο διαδίκτυο συγκεντρώνοντας εκατομμύρια από κόσμο παγκοσμίως. Όταν ξεκίνησε το YouTube το Φεβρουάριο του 2005 ο στόχος του ήταν να παρέχει online ψηφιακά video. H Google αγόρασε το Youtube την επόμενη χρονιά. Η εταιρεία εκτιμά ότι κάθε λεπτό ανεβαίνουν στο διαδίκτυο 20 ώρες video.

Επαγγελματική χρήση του Youtube
Ανάλογα με την επιχείρηση σας και τους στόχους της, το YouTube μπορεί να σας βοηθήσει στην προβολή των χώρων, των event αλλά και σε πολλές άλλες παρουσιάσεις με στόχο να σας γνωρίσει καλύτερα ο υποψήφιος πελάτης σας και να δημιουργήσετε fans!

Αφήστε τους να μοιράσουν τα video σας, στα υπόλοιπα Social Media με τον πιο εύκολο τρόπο!

Twitter

Το Twitter είναι μια δωρεάν social network και micro-blogging υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να γράφουν σύντομα μηνύματα και να διαβάζουν τα μηνύματα άλλων χρηστών της υπηρεσίας (τα γνωστά ως tweets).

Linkedin

To LinkedIn είναι ένα δίκτυο επαγγελματικών και όχι προσωπικών στοιχείων, όπως το Facebook, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανεβάσει τα βιογραφικά του στοιχεία (όπως ακριβώς στο βιογραφικό του, δηλ. προϋπηρεσία, εκπαίδευση, ενδιαφέροντα, κλπ) και στην συνέχεια να "καλέσει" γνωστούς, φίλους, συναδέλφους, κλπ. να "μπουν" στο δίκτυό του. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσει μια κοινότητα "άμεσων" και "έμμεσων¨ συναδέλφων.

Είναι διαθέσιμος σε έξι γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά και σήμερα θεωρείται ο πιο επιτυχημένος ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες στον κόσμο, μετρώντας περισσότερους από 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.Ένα δίκτυο, το οποίο εστιάζει στη διασύνδεση επαγγελματιών, με σκοπό τη διεύρυνση του επαγγελματικού τους κύκλου, την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών και την αξιοποίηση νέων ευκαιριών καριέρας.

E-Bay

Το μεγαλύτερο site online πωλήσεων και δημοπρασιών. Το πλήθος των χρηστών (αγοραστών και πωλητών) έχουν κάνει το ebay ένα τεράστιο online εμπορικό κέντρο στο οποίο μπορούμε να βρούμε σχεδόν τα πάντα.

Skype

Πρόκειται για ένα λογισμικό της Microsoft,  μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνήσουμε με ήχο και εικόνα σε πραγματικό χρόνο, δωρεάν, μέσω  του διαδικτύου. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα συνδιασκέψεων, online σεμιναρίων και παρουσιάσεων κ.λπ.  Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων με σχετικά χαμηλό κόστος. Λόγω της επερχόμενης κατάργησης του MSN, περιλαμβάνει και έναν Instant Messenger για ανταλλαγή άμεσων γραπτών μηνυμάτων.